GyerekHajsza

GyerekHajsza - Versenyszabályzat

ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT
2020

 

Nevezés


1.  

A versenyeken mindenki saját felelősségére vesz részt.

2.   Online és helyszíni nevezés esetén is kötelező a kitöltött felelősségvállalási nyilatkozat leadása a rajtcsomag átvételekor.
3.   Kiskorú ( betöltött 18 év alatt) versenyző nevezését csak a szülő vagy gondviselő által aláírt felelősségvállalási nyilatkozattal tudjuk elfogadni.
4.  

Az online nevezési űrlap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja jelen versenyszabályzat és az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.

5.   A befizetett nevezési díjakat lemondás esetén nem áll módunkban visszautalni.
6.   Korosztályok meghatározásánál a már betöltött életévet vesszük figyelembe!


Helyszíni szabályok


1.  

A rendezvény helyszínén a csomagok, értékek esetleges eltűnéséért a szervezők felelősséget nem vállalnak.

2.  

Minden versenyző köteles minimum 1,5 órával a saját futama előtt a regisztrációnál megjelenni.

3.  

Regisztrációs csomagot személyi igazolvánnyal és kitöltött felelősségvállalási nyilatkozattal lehet csak átvenni. 18 éven aluliaknak gondviselő aláírása is szükséges.

4.  

A regisztráció során bejelölt és a szervezők által visszaigazolt futam időpontja a verseny napján, a helyszínen már nem módosítható.

5.  

Regisztrációkor minden versenyző rajtcsomagot vesz át, melyben a szervezők egy időmérő chipet, rajtszámot, karszalagot illetve hirdetési anyagokat helyeztek el. A rajtszámot a külső ruházatra előre vagy hátulra, teljes terjedelmében jól látható helyre kell elhelyezni. A karszalagot pedig jobb vagy bal csuklóra kell feltenni. Az időmérő chipet a cipőre vagy a bokára kell rögzíteni, különben nem lesz értékelhető eredmény.

6.  

Ha valaki más futamban indul, mint amit a regisztráció során megadott kizárásra kerülhet.

7.  

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy bármilyen rendezvény / futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes írásbeli engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

8.  

Kérjük, amennyiben meg tudod oldani, ne hozz a versenyre műanyag hulladékot! Ha mégis hoznál úgy kérünk a szelektív gyűjtőbe helyezd a szemetet!

9.  

Kérjük, ügyelj a tisztaságra, Ne szemetelj!


Verseny közbeni szabályok

1.  

A szervezők táblákkal, szalagokkal egyértelműen jelölik a pálya útvonalát. Abban az esetben, ha valamelyik versenyző letér a kijelölt útvonalról, kizárással büntethető. Az útvonalról való letérés a szervezőknek fel nem róható, ilyen esetben nincs mód az újbóli rajthoz állásra.

2.  

A verseny szervezői a külső személyek által elfordított, eltulajdonított irányjelző nyilak, átkötött útjelző szalagok miatt bekövetkező eltévedésekért nem vállalnak felelősséget. Ha egy versenyző ilyet tapasztal, köteles a legközelebbi akadály segítőjét vagy a rendezőket értesíteni.

3.  

A szervezők a kijelölt útvonal mentén akadályokat helyeztek el, melyeknek teljesítése minden résztvevő számára kötelező. Amennyiben a versenyző az akadályfutó versenyekben felállított valamelyik akadályt nem tudja teljesíteni, úgy büntető kört köteles futni.

4.  

A versenyfutamokban a büntetőkört valamilyen, a verseny szervezői által előre odakészített plussz nehezékkel kell teljesíteni. A nehezéket az arra kijelölt helyre kell visszatenni!

5.  

A versenyfutamokban az akadályon való átjutást kötelező megkísérelni. Megkísérlésnek az adott akadály teljesítéséhez szükséges startpozíció felvétele és az első lépés megtétele minősül. Az akadályon való átjutás megkísérlésének kihagyása a versenyből való kizárást eredményezi. A büntető kör kihagyása kizárást von maga után.

6.  

Ha valaki kihagyja a köztes időmérő pontot (pontokat) kizárásra kerül.

7.  

Az időmérő chipet a versenyzők a célba érést követően kötelesek az erre kijelölt helyre a szervezőknek leadni. A le nem adott chipekért a szervezők darabonként 2500.- Forintot számlázhatnak ki a versenyzőknek.

8.  

Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki rajtszámát nem szabályosan viseli a verseny ideje alatt (pl. összehajtja, letakarja, nem jól láthatóan viseli), valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.

9.  

A versenyzőtársakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülhetnek.

10.  

A versenyen bármilyen jármű, kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.

11.  

A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárhatjuk!

12.  

A versenyen rajtszám nélkül futni tilos, a rajtszám hiánya kizárást / kiállítást vonhat maga után.

13.  

A verseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

14.  

A verseny útvonala közforgalmú utakat is érint, melyeken a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása kötelező!

15.  

A versenyzők kötelesek az akadályoknál jelen lévő önkéntesek, szervezők biztonsági utasításait betartani, a lezárt, elkerített zónákba belépni szigorúan tilos!

 

Általános orvosi tudnivalók

1.  

Ha a verseny napján a rajt előtt vagy a célba érkezés után valamilyen panasz merülne fel, az orvost / mentőt a versenyközpont területén találod meg.

2.  

Ha a verseny folyamán valaki segítségre szorul, kérünk azonnal jelezd valamelyik önkéntesnek vagy szervezőnek!

3.  

Sokat segít, ha a résztvevő a rajtszáma hátoldalára felír egy értesítendő telefonszámot, melyet probléma esetén a rendezőség felhívhat.

4.  

Ha gyógyszer hatása alatt vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, ezt írd a rajtszámod hátoldalára – pl: allergia, pacemaker, diabetes.

5.  

A versenyen alkohol vagy drog hatása alatt álló személy nem vehet részt!

 

Viselkedési kódex futóink részére


1.  

Érkezz időben! Idegeskedést, felesleges sorbanállást és kényelmetlenséget spórolhatsz meg!

2.   Ha olyan futót látsz magad körül, aki rajtszámmal nem rendelkezik, kérlek jelezd számunkra. Ez nem tisztességes a becsületes versenyzőkkel szemben.
3.   Segítsd a nálad gyorsabban haladó futót azzal, hogy nem állod útját.
4.   Hatalmas segítség számunkra, és a környezet számára is, ha a verseny során keletkező szemetet a kihelyezett kukákba helyezed. A versenyközpont tisztasága a Te érdeked is. A verseny közben fogyasztott ételek / italok csomagolását a következő akadálynál tudod otthagyni. Az útvonalon történő szemetelés a versenyből való kizárással büntethető.
5.   Magadért versenyzel! Légy becsületes!

 

 

Szervező:
Tori Sport Kft.
9027 Győr, Nagysándor József u. 31.
Adószám: 23692202-2-08
OTP Bank: 11737007-21050275
IBAN:HU05117370072105027500000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Társszervező:
Yakuza Fitness Szabadidő SE
9012 Győr, Tűzkő kert u.11.
Adósz:18907641-1-08

Vissza az űrlapra