PannonHajsza

PannonHajsza - Verseny szabályzat

Versenyszabályzat

Időpont: 2019.06.08.

Helyszín: Csesznek, Kisbükk Major

Táv:7+ km és 15+ akadály

14+ km és 20+ akadály

Futamok:9:00 órától fél vagy negyed óránként

9:00-11:00-ig Versenyfutamok, 11:15-től Élményfutamok

Érkezés:az adott futam előtt minimum 1,5 órával

Nevezés:2018.december 06. 08:00-tól 2019.május 27. reggel 08:00-ig;

Helyszíni nevezés a verseny napján

 1. 1.           A versenyen való részvétel korhatára a betöltött 12 év.
 2. Nevezni egyéniben és csapatban is lehet.
 3. A csapat minimum 4 főből kell, hogy álljon, a díjazásnál a legjobb négy futó ideje számít. A négy legjobb futó idejét adjuk össze és ez szerint rangsoroljuk a csapatokat.
 4. A csapatban indulók egyéni eredménye az egyéni versenybe nem számít bele. Tehát ha csapat tagjaként indul valaki a versenyen, akkor az egyéni díjazásban nem részesülhet.
 5. Vegyes csapatokat a férfi csapat kategóriába soroljuk.
 6. A verseny futamokban korosztályok és nemek szerint az első három helyezett, illetve a legjobb három női és férfi csapat kerül díjazásra.
 7. 7.           Az élményfutamokban nincs díjazás.
 8. Korosztályok meghatározásánál a már betöltött életévet vesszük figyelembe!
 9. Versenyfutamokban a korosztályok: 12-19; 20-29; 30-39;40-49; 50+ évesek.
 10. Mindkét versenytávon hirdetünk abszolút első női és férfi győztest.
 11. A nevezéssel minden versenyző elfogadja a versenyszabályzatban, valamint a felelősségvállalási és adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat.
 12. A szervezők táblákkal, szalagokkal egyértelműen jelölik a pálya útvonalát. Abban az esetben, ha valamelyik versenyző letér a kijelölt útvonalról, kizárással büntethető. Az útvonalról való letérés a szervezőknek fel nem róható, ilyen esetben nincs mód az újbóli rajthoz állásra.
 13. A verseny szervezői a külső személyek által elfordított, eltulajdonított irányjelző nyilak, átkötött útjelző szalagok miatt bekövetkező eltévedésekért nem vállalnak felelősséget. Ha egy versenyző ilyet tapasztal, köteles a legközelebbi akadály segítőjét vagy a rendezőket értesíteni.
 14. A szervezők a kijelölt útvonal mentén akadályokat helyeztek el, melyeknek teljesítése minden résztvevő számára kötelező. Amennyiben a versenyző valamelyik akadályt nem tudja teljesíteni, úgy büntető kört köteles futni. Az akadályon való átjutást kötelező megkísérelni. Az akadály kihagyása a versenyből való kizárást eredményezi. A büntető kör kihagyása kizárást von maga után.
 15. A rendezvény helyszínén a csomagok, értékek esetleges eltűnéséért a szervezők felelősséget nem vállalnak.
 16. Minden versenyző köteles minimum 1,5 órával a saját futama előtt a regisztrációnál megjelenni.
 17. Regisztrációs csomagot személyi igazolvánnyal és kitöltött felelősségvállalási nyilatkozattal lehet csak átvenni. 18 éven aluliaknak gondviselő aláírása is szükséges.
 18. A regisztráció során bejelölt és a szervezők által visszaigazolt futam időpontja a verseny napján, a helyszínen már nem módosítható.
 19. Regisztrációkor minden versenyző rajtcsomagot vesz át, melyben a szervezők egy időmérő chipet, rajtszámot, karszalagot illetve hirdetési anyagokat helyeztek el. A rajtszámot a külső ruházatra előre vagy hátulra, teljes terjedelmében jól látható helyre kell elhelyezni. A karszalagot pedig jobb vagy bal csuklóra kell feltenni. Az időmérő chipet a cipőre vagy a bokára kell rögzíteni, különben nem lesz értékelhető eredmény.
 20. Ha valaki más futamban indul, mint amit a regisztráció során megadott kizárásra kerül.
 21. Ha valaki kihagyja a köztes időmérő pontot (pontokat) kizárásra kerül.
 22. Az időmérő chipet a versenyzők a célba érést követően kötelesek a szervezőknek leadni. A le nem adott chipekért a szervezők darabonként 2500.- Forintot számlázhatnak ki a versenyzőknek.
 23. Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki rajtszámát nem szabályosan viseli a verseny ideje alatt (pl. összehajtja, letakarja, nem jól láthatóan viseli), valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
 24. A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.
 25. A versenyen bármilyen jármű, kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 26. A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárhatjuk!
 27. A versenyen rajtszám nélkül futni tilos, a rajtszám hiánya kizárást / kiállítást vonhat maga után.
 28. A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy bármilyen rendezvény / futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes írásbeli engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 29. A verseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.
 30. A versenyen való részvétel lemondása esetén, ha a nevezési díj már befizetésre került, akkor ezen összeget visszautalni a szervezőknek nem áll módjában.
 31. Az online nevezési űrlap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.
 32. A verseny útvonala közforgalmú utakat is érint, melyeken a KRESZ vonatkozó előírásainak betartása kötelező!
 33. A versenyzők kötelesek az akadályoknál jelen lévő szervezők biztonsági utasításait betartani, a lezárt, elkerített zónákba belépni szigorúan tilos!

Általános orvosi tudnivalók

 1. Ha a verseny napján a rajt előtt vagy a célba érkezés után valamilyen panasz merülne fel, az orvost / mentőt a versenyközpont területén találod meg.
 2. Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz, a legközelebbi akadály segítőjének/rendezőnek kell szólni, hogy hol történt a rosszullét.
 3. Sokat segít, ha a résztvevő a rajtszáma hátoldalára felír egy értesítendő telefonszámot, melyet probléma esetén a rendezőség felhívhat.
 4. Ha gyógyszer hatása alatt vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, ezt írd a rajtszámod hátoldalára – pl: allergia, pacemaker, diabetes.
 5. A versenyen alkohol vagy drog hatása alatt álló személy nem vehet részt!

Elveszett gyerekek

 1. A szülőktől elkeveredett gyermekekről az információs asztalnál tudnak felvilágosítást adni. Kérünk Benneteket, hogy hozzájuk forduljatok segítségért – és a talált gyerekeket is itt adjátok át a szervezőknek!

Viselkedési kódex futóink részére

 1. Érkezz időben! Idegeskedést, felesleges sorbanállást és kényelmetlenséget spórolhatsz meg!
 2. Ha olyan futót látsz magad körül, aki rajtszámmal nem rendelkezik, kérlek jelezd számunkra. Ez nem tisztességes a becsületes versenyzőkkel szemben.
 3. Segítsd a nálad gyorsabban haladó futót azzal, hogy nem állod útját.
 4. Hatalmas segítség számunkra, és a környezet számára is, ha a verseny során keletkező szemetet a kihelyezett kukákba helyezed. A versenyközpont tisztasága a Te érdeked is. A verseny közben fogyasztott ételek / italok csomagolását a következő akadálynál tudod otthagyni. Az útvonalon történő szemetelés a versenyből való kizárással büntethető.
 5. Magadért versenyzel! Légy becsületes!

Szervező:                    Tori Sport Kft.

Székhely:                    9027 Győr, Nagysándor József u. 31.
Adószám:                    23692202-2-08
Cégjegyzék szám:       08-09-022741
Számlavezető bank:   OTP Bank Nyrt.
Bankszámlaszám:       11737007-21050275
IBAN:                          HU05 117370072105027500000000
SWIFT kód:                 OTPVHUHB
Telefon:                      0620/290-1230
E-mail:                        info@pannonhajsza.hu

 

Vissza az űrlapra